Body Tec

Body Tec2021-04-17T13:09:58+00:00

Bodytec is een totale Body workout van 20 minuten, geschikt vanaf 18 jaar.

Deze vorm van trainen is uitermate geschikt voor mensen met:

  • weinig tijd

  • die snel resultaat willen zien

  • blessures of beperkingen

  • rug- en bekkenbodem klachten.

De Bodytec training is gebaseerd op het EMS principe, Electro Musculaire Stimulatie. Tijdens de training worden door middel van elektrische impulsen de spieren in het gehele lichaam gestimuleerd om aan te spannen. Hiermee ontstaat een lichaamseigen weerstand en is iedere beweging tegen deze weerstand in een intensieve full body work-out, zonder de negatieve krachten van een traditionele trainingsmethode die werken op de spieren, pezen en gewrichten. De mogelijkheden zijn onbeperkt, daar iedere beweging een oefening is in tegenstelling tot een fitness of circuittraining.  U kunt zeer gericht trainen, afvallen, revalideren of gewoon lekker bewegen.

20 minuten staat gelijk aan 3 uur fitnessen in de sportschool.

De EMS methode stimuleert de grote spiergroepen tegelijkertijd, 90% van de spiervezels worden geactiveerd, dit is ruim twee keer zoveel als wat bij een normale conventionele training geactiveerd kan worden. Bodytec activeert daarbij ook de dieper liggende spierweefsels. De training is voor iedereen geschikt vanaf 16 jaar tot de leeftijd waarop je mobiel genoeg bent. Met name voor ouderen is de training ook zeer geschikt omdat het veilig is, geen belasting op de gewrichten geeft en het reactievermogen van de spieren ten goede komt.

Bij Shape It Out train je altijd individueel, dat betekent dat je altijd alleen bent met een personal trainer en de training geheel gericht is op jouw wensen en doelen.

Ik vond sporten helemaal niet leuk maar ik wist dat ik wel moest bewegen. Ik ben bij Petra gekomen en zij motiveert mij elke week weer om te komen en dan ga ik er helemaal voor! Ik ben onwijs blij dat Petra mij tijdens de les door laat zetten. Dat zetje in de rug heb ik nodig”.

ELENITA • BODYTEC