Bodytec is een totale Body workout van 20 minuten, geschikt vanaf 16 jaar.

Bodytec, gebaseerd op EMS training, is een zeer effectieve manier van trainen: je traint intensief in slechts 20 minuten. En omdat je maar 1 of 2 keer per week hoeft te trainen is dit in bijna elke agenda in te passen. Lang leve de huidige technologie!

Bodytec zorgt ervoor dat spieren, waarvan je niet eens wist dat je ze had, worden getraind. Acht grote spiergroepen, zoals de benen, billen en buik, worden tegelijkertijd intensief aangespannen door deze (ongevaarlijke) impulsen. Ze voelen aan als een soort tintelingen en zijn qua intensiteit aan te passen. Een training duurt maar 20 minuten en je verbrandt 515 calorieën. Als je bijvoorbeeld dezelfde tijd gaat joggen of boksen verbrand je maximaal 250 calorieën. Ook zijn Bodytec trainingen 18 keer effectiever dan een normale krachttraining; je doet een full body workout in een recordtijd.

20 minuten staat gelijk aan 3 uur fitnessen in de sportschool.

De EMS methode stimuleert de grote spiergroepen tegelijkertijd, 90% van de spiervezels worden geactiveerd, dit is ruim twee keer zoveel als wat bij een normale conventionele training geactiveerd kan worden. Bodytec activeert daarbij ook de dieper liggende spierweefsels. De training is voor iedereen geschikt vanaf 16 jaar tot de leeftijd waarop je mobiel genoeg bent. Met name voor ouderen is de training ook zeer geschikt omdat het veilig is, geen belasting op de gewrichten geeft en het reactievermogen van de spieren ten goede komt.

HOE WERKT BODYTEC?

Je draagt tijdens elke Bodytec training een soort wetsuit met daaroverheen een vest waarop de elektroden zitten, die zijn aangesloten op het Bodytec apparaat. Aan je voeten heb je gewoon sportschoenen of blote voeten/sokken.

De elektroden sturen impulsen (weerstand) naar acht verschillende spiergroepen. Deze weerstand zorgt ervoor dat je spieren 20 keer per seconde worden aangespannen. Normaal gesproken kan je lichaam maximaal 50% van je spiervezels tegelijk aansturen, met Bodytec is dat 90%. Dat maakt de training zeer intensief en dus efficiënt.

Je spieren worden veel effectiever getraind dan met reguliere krachttraining. Dankzij Bodytec is een doel als snel fit worden of afvallen geen utopie maar werkelijkheid. Een mooie bijkomstigheid: met sporten maak je het gelukshormoon endorfine aan. En je hebt 2 uur en 40 minuten bespaard. Twee vliegen in één klap!

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN EEN BODYTEC TRAINING?

De personal trainer met wie jij de afspraak hebt, staat je op te wachten. Je krijgt een speciaal setje onderkleding; dat mag je aan trekken met hier overheen een vest met elektroden die worden aangesloten op de Miha Bodytec machine.

Tijdens de training van 20 minuten doe je onder begeleiding van de trainer verschillende oefeningen. Elke oefening duurt vier seconden. Tijdens deze vier seconden voel jij de prikkel. Daarna ontspan je vier seconden. Na een reeks van ongeveer tien herhalingen ga je door naar de volgende oefening. Op deze manier worden al je spieren bereikt. Jij geeft aan welke intensiteit van de prikkels jij prettig vindt om mee te trainen. Hoe hoger de intensiteit, hoe zwaarder de training.

Misschien hebben woorden als weerstand, prikkels en elektroden een spannende lading voor jou? Toch is een Bodytec training volledig pijnloos. Jij bepaalt namelijk samen met de personal trainer welke intensiteit prettig voor jou is.

Bij Shape It Out train je altijd individueel, dat betekent dat je altijd alleen bent met een personal trainer en de training geheel gericht is op jouw wensen en doelen. Na de 20 minuten krachttraining gaan we nog 5 a 10 minuten verder met de stofwisselingskuur. Hierbij verbeteren wij het metabolisme en je conditie en ga je met een voldaan gevoel naar huis.

Deze vorm van trainen is uitermate geschikt voor mensen met:

  • weinig tijd

  • die snel resultaat willen zien

  • blessures of beperkingen

  • rug- en bekkenbodem klachten.

    Kennismaken met Bodytec

    Wil je zelf eens ervaren hoe een Bodytec training voelt? Wij hebben een kennismakingspakket van 3 trainingen (1x proef en 2x normale training incl 3x stofwisselingskuur) voor 45 euro. Hierbij kun je gebruik maken van een ondersetje van ons.

    Wanneer zien we jou?

Ik vond sporten helemaal niet leuk maar ik wist dat ik wel moest bewegen. Ik ben bij Petra gekomen en zij motiveert mij elke week weer om te komen en dan ga ik er helemaal voor! Ik ben onwijs blij dat Petra mij tijdens de les door laat zetten. Dat zetje in de rug heb ik nodig”.

ELENITA • BODYTEC