10 minuten workout

Wat een trilplaat precies doet? Zoals de naam zelf al zegt: trillen. Sporten op dit apparaat wordt gezien als makkelijk, veilig en zeer effectief. In tegenstelling tot andere apparaten hoeft u zich hier geen zorgen te maken over mogelijke blessures of zware belasting op het lichaam.

Powerplate wilde een product ontwikkelen waar weinig beweging nodig is, maar toch meer beweging in het lichaam creëert. De revolutionaire trilplaat van dit Amerikaanse merk maakt gebruik van trillingen op hoge snelheid, waardoor spieren samentrekken en vervolgens weer ontspannen. Bij ‘normale’ bewegingen komt dit proces een of twee keer per seconde voor, maar op een trilplaat wel dertig á vijftig keer per seconde. Door het prikkelen van de spieren ontstaat er een automatisch samentrekkingsreflex.

Bij Shape It Out wordt de 10 minuten PowerPlate workout gecombineerd met een 10 minuten sessie op de crosstrainer of roeimachine zodat op een laagdrempelige manier het gehele lichaam getraind wordt.

Eventueel kan ook met de 10 minuten PowerPlate workout een combinatie worden gemaakt met bijvoorbeeld de Vibrosaun of Lymfedrainagemassage.