Wat past bij jou?

Afvallen kan je op diverse manieren. Belangrijk is om de manier te vinden die bij jou past, zodat je het ook vol kunt houden. Dat geeft je namelijk een positief gevoel, je voelt je sterker worden omdat de weegschaal steeds minder kilo’s aangeeft waardoor je het afvallen ook weer beter volhoudt.

Als je elke keer weer gefrusteerd raakt omdat je het afvallen weer niet hebt volgehouden, kom je juist in die negatieve spiraal en verlies je de moed om het weer te gaan proberen.

Daarom vind ik het belangrijk om samen met jou te kijken welke manier bij je past en hoe ik je daarbij kan begeleiden, soms is alleen een wekelijks weegmoment voldoende als een soort van stok achter de deur. Dat kan bijvoorbeeld ook in combinatie met een voedingsadvies op maat gemaakt, of zelf de voedingswaarden dagelijks bijhouden in een app op je telefoon, zoals Yazio, Myfitnesspal of een van de andere apps die daarvoor zijn gemaakt.

Koolhydraatarm/beperkt

Tel je liever calorieën of wil je koolhydraatarm (maximaal 50 gram koolhydraten per dag) of koolhydraatbeperkt (maximaal 100-150 gram koolhydraten per dag) eten. Een goede en gemakkelijke manier om koolhydraatarm af te vallen is bijvoorbeeld met het PS. Food & Lifestyle programma. Koolhydraatbeperkt kan ook met een combinatie van PS. Food & Lifestyle en ‘gewone’ producten uit de supermarkt. Ook afvallen via de IF (Intermittent Fasting) methode kan heel goed in combinatie met calorieën tellen of minder koolhydraten eten.

Shakes

Ik ben zelf geen voorstander om af te vallen met behulp van shakes. Echter kan dit soms een hulpmiddel zijn om even snel een paar kilo af te vallen of juist voor mensen die te weinig eten omdat ze geen tijd hebben overdag of in de avond. Wij werken met de AVI slank shakes, verkrijgbaar in 6 verschillende smaken. De heerlijke AVI slank thee potten, in de smaken citroen en bosvruchten zijn een prima aanvulling zodat je zeker weet dat je voldoende drinkt op een dag.

Kruidenthee/Tisana

De kruidentheeën van Centro Messeque zijn puur plantaardig en dankzij het ruime assortiment is er een oplossing voor bijna elk probleem wat met afvallen te maken heeft. Hou je teveel vocht vast, heb je energie nodig of last van hormonen? Wil je je lichaam reinigen of je metabolisme stimuleren? Probeer dan 1 van deze theeën.  1-4 cupjes per dag gemengd in een glas heet of koud water of in een bidon.